Over mij

Mijn naam is Daphne Vlasblom en ben geboren in 1987. Sinds het afronden van de studie Klinische Psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ben ik werkzaam in de ouderenzorg.

Ik heb veel ervaring opgedaan in het werken met ouderen binnen het verpleeghuis en in de Basis GGZ. Ook heb ik tijdens mijn loopbaan in het verpleeghuis in 2014 mijn GZ-opleiding afgerond (BIG geregistreerd).

Ik heb altijd veel uitdaging gevonden in het werken met de doelgroep ouderen. Ook op oudere leeftijd is het van belang en goed mogelijk om psychische klachten te behandelen en de kwaliteit van leven weer te vergroten. Ik besef me dat autonomie en zelfstandigheid een groot goed is en dat het voor iedereen van belang is dit zo lang mogelijk te behouden. Ook als er door verschillende oorzaken problemen ontstaan op het gebied van lichamelijk, psychisch of gedragsmatig functioneren is het naar mijn idee nog steeds belangrijk om te blijven kijken naar wat iemand nog wél kan en hoe iemand zijn leven kan voortzetten met een zo hoog mogelijk niveau van welzijn. 

Hoewel in de richtlijnen volg ik mijn werk, probeer ik daar ook niet te krampachtig aan vast te houden. Ieder mens is anders en hoewel we zeker dezelfde lijnen kunnen volgen, zijn 2 verschillende mensen nooit in precies hetzelfde hokje te plaatsen. Daar probeer ik in mijn behandeling dan ook zoveel mogelijk rekening mee te houden; kijken naar de mens in zijn geheel in plaats van alleen naar de klacht.

Daarnaast is het voor mij van een grote toegevoegde waarde om, wanneer de situatie hierom vraagt, de naasten van de cliënt te betrekken. Over het algemeen hebben mensen mensen nodig, zeker in tijden dat men het moeilijk heeft. Ik merk dat het een behandeling versterkt als naasten ook actief betrokken zijn.  

Daphne Vlasblom

Opleiding

  • 2019: Basistraining EMDR (Helen Hornsveld)
  • 2015-2017: Opleiding Begeleider Video Interventie Ouderenzorg (De Wever)
  • 2012-2014: GZ-Opleiding (Rino Groep)
  • 2013: Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (Rino Groep)
  • 2010: Gedragstherapeutische behandeling van gedragsproblemen bij dementie (Gerion)
  • 2005–2009: Opleiding Klinische Psychologie (Erasmus Universiteit Rotterdam)

Contact

Ouderenpsychologie STAP
Daphne Vlasblom
Mauritsweg 56
2988 AL Ridderkerk

Telefoon: 06 - 10 20 74 59
E-mail: info@ouderenpsychologie-stap.nl

BIG-registratie: 49918318425
AGB praktijk: 94065938
AGB persoonlijk: 94017466

Ongeldig

Ongeldig

Ongeldig

Ongeldig