Diagnostiek

Het behandelplan opstellen

We beginnen altijd met het maken een behandelplan. Soms is het nodig om via onderzoek vast te stellen welke problemen er spelen en op welke domeinen u klachten ervaart.

Onderzoek
Zo kan door het afnemen van testen worden vastgesteld hoe het staat met hersenfuncties zoals geheugen, concentratie, werktempo, taal, planning en ruimtelijk inzicht. 
Als er sprake is van bijvoorbeeld dementie kan het gedrag of de stemming hierdoor veranderen. Door gericht een analyse te maken van het gedrag kunnen we zien waar dit gedrag vandaan komt en hoe we dit kunnen beinvloeden. 
Wanneer de problemen zich meer voordoen op het gebied van gedrag of stemming, kunnen wij door het afnemen van vragenlijsten bepalen wat er precies aan de hand is en of er bijvoorbeeld sprake is van een depressie of angststoornis.

Vraaggesprek
Alle onderzoeken die worden afgenomen gaan samen met een vraaggesprek (anamnese). U vertelt zelf over relevante omstandigheden of factoren en over de voorgeschiedenis van uw klachten. Wanneer het nodig is, worden ook uw naasten hierbij betrokken.

Contact

Ouderenpsychologie STAP
Daphne Vlasblom
Mauritsweg 56
2988 AL Ridderkerk

Telefoon: 06 - 10 20 74 59
E-mail: info@ouderenpsychologie-stap.nl

BIG-registratie: 49918318425
AGB praktijk: 94065938
AGB persoonlijk: 94017466

Ongeldig

Ongeldig

Ongeldig

Ongeldig